om boksing

Boksing er kanskje en av de kampformene som er mest kjent verden over og kan dateres helt tilbake til år 8000 før Kristus, men datidens form for boksing forsvant med Romerrikets fall det 5. århundre. På 1600 tallet gjenoppstod boksing i England slik vi kjenner den i dag. Boksing er en kampsport som lærer utøveren svært gode reaksjonsevner og slagteknikker.

Hvem passer boksing for?

Boksing passer for alle, uansett nivå. Vi har utøvere som trener boksing for å komme i form og ha det gøy, og vi har utøvere som trener diverse andre type kampstiler for å forbedre slagteknikker og fotarbeid. Uansett hvilket nivå du er på, så er våre treninger tilpasset slik at alle er velkomne.

Hvordan er en treningsøkt?

Vi fokuserer på å gi god teknisk opplæring av teknikker og fotarbeid. En typisk treningsøkt starter med en oppvarming på rundt 15-20 minutter. Deretter trener vi på bokseteknikker og fotarbeid i form av å stå 2 og 2 sammen, trene på boksesekk, slå på pads/bokse mitts eller boksesekk. Du vil hele tiden bli fulgt opp av våre trenere. Timen avsluttes med styrke og kondisjon.

Utstyr

Utøverne trener gjerne i shorts og i en t-skjorte eller singelet, men man kan benytte de klær man ønsker. Noen foretrekker trenings-tights eller joggebukse og det er helt greit. Hos oss på Larvik Combat Center så er det viktig at alle føler seg komfortable så du bruker hva du vil av klær, men anbefaler shorts og t-skjorte Under en normal treningsøkt så benyttes boksehansker. Etter hvert som nivået øker så «sparrer» man og da er det viktig med tannbeskyttere.

Norske nettsteder man kan få kjøpt utstyr:
Combat Corner
Fighter Sport

Kamp og konkurranse regler

Boksing følger Norges bokseforbund sitt regelverk.
Hvis du er interessert i dette så kan du lese mer om det her: Regelverk