Brasiliansk Jiu Jitsu

Om Brasiliansk Jiu Jitsu

Brasiliansk Jiu Jitsu har dype røtter i tradisjonell Jujutsu og Judo, men er spesialisert i bakkekamp, selv om kamper starter stående.

Brasiliansk Jiu Jitsu trenes vanligvis med Gi (tradisjonell drakt og belte), men i dag er det også mange som trener Brasiliansk Jiu Jitsu NoGi, dvs uten den tradisjonelle drakten. Vi anbefaler våre medlemmer å trene begge deler for å få et komplett bilde av Brasiliansk Jiu Jitsu.

Treningene består av nedtakinger/kast, kontrollteknikker, leddlåser og kvelinger, samt mye bevegelighetstrening og motoriske ferdighetsøvelser.

Brasiliansk Jiu Jitsu - GI

Brasiliansk Jiu Jitsu trenes med tradisjonell gi/drakt. Drakten medfører at man får godt grep i motstanderen. Stående fører dette at Brasiliansk Jiu Jitsu likner en del på judo, men har også teknikker fra bryting. I bakkekampen blir det høy friksjon og man får mange «håndtak» på motstanderen som kan bruke til å styre tempoet til motstander.

 

 

Brasiliansk Jiu Jitsu - NO GI

Brasiliansk Jiu Jitsu NoGi er basert på vanlig Brasiliansk Jiu Jitsu, men trenes vanligvis med shorts/tights og t-skjorte fremfor den tradisjonelle Gi’en. Uten drakt å gripe i så kan stående kamp minne om fristil bryting. Med lite klær er det liten friksjon mellom motstanderne, dette fører til høyt tempo i sparring og man har få grep for å bremse motstanderen siden man ikke har en GI å gripe tak i.

NO GI er også kjent som Submisson Wrestling og egner seg godt til MMA (Mixed Martial Arts)

Hvem passer Brasiliansk Jiu Jitsu for?

Treningen er for vanlige kvinner og menn og ingen forkunnskaper eller spesielle fysiske forutsetninger er nødvendige, kom som du er! BJJ er utviklet for å kjempe mot større og sterkere motstandere, og benytter teknikk og kløkt fremfor rå styrke. Vi trener nesten alltid i par. Vi starter med effektive teknikker og treningsmetoder fra første dag, og vi har en uformell og vennlig tone mellom hverandre og til instruktørene.

Utstyr

Hos oss på Larvik Combat Center så er det viktig at alle føler seg komfortable og vi har forståelse for at ikke alle har råd til å kjøpe utstyr. Du er alltid hjertelig velkommen til oss uansett hva!
Under en normal treningsøkt så benyttes GI, susps og tannbeskytter.

Om du ikke har noe av dette kan møte opp i shorts/trening tights og t-skjorte, men vi anbefaler at du så raskt som mulig skaffer deg en GI og et hvitt belte.

Norske nettsteder man kan få kjøpt utstyr:
Fighter – Brasiliansk Ji Jutsu Drakter
Combat Corner – Brasiliansk Ji Jutsu Drakter

Du kan også få kjøpt egne klubb drakter. Ta kontakt med en av våre trenere for mer informasjon!